Tandheelkundige zorgen

Specialisaties

Ons deskundig en gepassioneerd team bestaat uit verschillende tandartsen met elk hun eigen specialisatie. Zo kunnen we u een ruime waaier aan medische zorgen aanbieden.

Preventieve tandheelkunde

Tijdens een controle reinigen we uw tanden en checken we de gezondheid van uw mond. We besteden voldoende aandacht aan mondhygiëne en adviseren u omtrent poetsinstructies. Zo voorkomen we dat tandplaque (bacteriën) in uw mond kan huisvesten en schade berokkenen op langere termijn.

Conserverende tandheelkunde

Tandplaque zet suikers uit voeding om tot een zure substantie die uw tandglazuur aantast en cariës (gaatjes) veroorzaakt. Om te vermijden dat uw tand of vulling op termijn zal breken, moeten gaatjes zo snel mogelijk worden verzorgd en opgevuld

Kroon- en brugwerk

Wanneer een vulling niet meer mogelijk is, kunnen we een kroon plaatsen op uw tand om een breuk te voorkomen. Een aaneenschakeling van kronen wordt een brug genoemd, die zowel op tanden als implantaten kan worden geplaatst

Implantologie

Mist u één of meerdere tanden en wilt u terug een mooie glimlach? Dan is een implantaat voor u de oplossing. Nadat een expert de implantaten heeft geplaatst, zetten wij er een mooie tand op.

Kindertandheelkunde

Vanaf 3 jaar begint uw kind zijn/haar tandjes te wisselen en is het belangrijk om thuis aandacht te besteden aan goede mondhygiëne. Hoe vroeger u daarmee start, hoe beter! Dat geldt ook voor tandartsbezoeken. Spelenderwijs stellen wij uw kind op zijn/haar gemak, zodat hij/zij ons leert kennen en vertrouwen.

Gebitsbeschermers

Ter bescherming van de tanden is het aangeraden om een gebitsbeschermer te dragen bij diverse sporten. Om ervoor te zorgen dat u of uw kind daar zo min mogelijk last van ondervindt tijdens het sporten, maken wij gebitsbeschermers op maat.

Geavanceerde apparatuur

Om de beste resultaten te bereiken en u zo comfortabel mogelijk te behandelen, investeren wij in de nieuwste technologieën.

Dentascan

Ter voorbereiding van het plaatsen van kronen en tanden op implantaten maken veel tandartsen nog een gebitsafdruk door u te laten bijten in onaangename pasta. Wij gebruiken daarvoor onze Dentascan. Dit kleine apparaat maakt een scan van uw boven- en onderkaak en print er nadien een 3D-model van. Comfortabel, nauwkeurig én snel.

Orthopantomogram

Dit röntgenapparaat draait rond uw hoofd en maakt panoramische foto’s van uw gehele kaak, inclusief kaakgewrichten. Zo zien we al uw tanden en kiezen en kunnen we eenvoudig de stand van uw wijsheidstanden checken.

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Kijk dan zeker bij onze FAQ of surf naar www.tandarts.be voor meer informatie. Uw antwoord niet gevonden? Aarzel dan niet ons te contacteren. We staan graag voor u klaar.

Vind een antwoord op uw vraag